top of page

Van leerzame jaren in loondienst naar gelukkige ondernemer

Kiezen wat je wilt studeren en wat je echt leuk vindt als tiener kan een behoorlijke uitdaging zijn. Maar voor mij was het eigenlijk vrij simpel. Ik was altijd al bezig met creatieve dingen en ik hield van tekst en beeld. Dus toen ik eenmaal mijn opleiding Communicatie begon, voelde het als de perfecte keuze. Vier jaar lang ging ik met plezier naar school.


Na mijn studie kreeg ik een geweldige baan bij een hip bureau, waar ik vijf jaar lang heb gewerkt. Maar toen begon het te kriebelen, het was tijd voor de volgende stap. Toen bleek kiezen wat bij je past ook voor mij best lastig. Ik vond een nieuwe baan, maar na er nog geen jaar te hebben gewerkt, sprong ik in het diepe. Maar hoe ben ik uiteindelijk tot de keuze gekomen om voor mezelf te beginnen? En was die droom van zelfstandig ondernemerschap altijd al aanwezig, of heeft die zich geleidelijk ontwikkeld? In mijn verhaal neem ik je mee op mijn reis van en vertel ik over de beslissende momenten die me hebben geleid naar het avontuur van het ondernemerschap.De sprong naar ondernemerschap

De sprong naar ondernemerschap was een snelle, maar geen impulsieve beslissing. Ik zie het nu als resultaat van een geleidelijk proces van zelfontwikkeling en groei. Tijdens mijn jaren in loondienst kreeg ik de kans om aan verschillende projecten te werken, wat mijn vaardigheden en zelfvertrouwen enorm versterkte.


Hoewel ik altijd al stiekem droomde van een eigen onderneming, ontbrak het aan een concreet plan. Dit veranderde in sneltreinvaart toen ik na mijn tijd bij het bureau een rol als marketing manager aannam bij een ander bedrijf. Hier ontstond ruimte in mijn hoofd om naast mijn baan te experimenteren met freelance werk. Langzaam maar zeker begon ik kansen te zien en te zien wat er allemaal mogelijk was. Ik werd enthousiast en begon mijn dromen concreet voor me te zien. Ik begon met het maken van vision boards en visualiseerde mijn toekomst als succesvolle ondernemer. Het vertrouwen in mijn eigen kunnen groeide en ik besefte dat als ik mijn droom echt wilde waarmaken, het moment daar was om de sprong te wagen.Grote uitdaging en leerzame lessen De overgang van vijf dagen fulltime in loondienst naar volledig zelfstandig ondernemerschap was zonder twijfel een spannende en uitdagende stap voor mij. Gedurende een hele week lag ik 's nachts wakker, worstelend met vragen over financiën en of ik wel genoeg werk zou hebben om mijn tijd te vullen. Ondanks deze twijfels besloot ik de sprong te wagen en alle kansen die op mijn pad kwamen met open armen te omarmen.


Het waren mijn eerste stappen als ondernemer die me meteen belangrijke lessen bijbrachten. Ik ontdekte al snel dat het cruciaal is om kritisch te kijken naar welke kansen bij mijn passies en doelen passen. Steeds vaker durfde ik nee te zeggen tegen opdrachten die niet in lijn waren met mijn visie en ambities, wat een waardevolle les bleek te zijn in mijn ondernemersreis.


Het leven als ondernemer

Het leven als ondernemer brengt me een ongekende vrijheid en flexibiliteit. Hoewel er altijd verantwoordelijkheden en taken zijn die zich opstapelen, voelt het fantastisch om elke dag zelf te kunnen bepalen wat ik wil doen en wat niet. Die vrijheid is voor mij een waardevolle bron van rijkdom en geluk.


Een boodschap voor jou

Mijn belangrijkste boodschap voor jou is om jezelf regelmatig de vraag te durven stellen: doe ik wat ik echt leuk vind? Zijn er misschien andere kansen die mij nog gelukkiger zouden maken? We spenderen een groot deel van ons leven aan werk, dus als dat werk voelt als een passie, is dat een super waardevol. Ik geloof oprecht dat dit voor iedereen mogelijk is!Comments


bottom of page